Nieuwe Graduaties: Examens Groot Succes!

Geplaatst op 16-12-2018.

AMSTERDAM, 15.12.2018 – Zaterdag stonden de gupexamens (gekleurde banden) op het programma voor zowel de jeugd als de junioren en senioren. Op enkele stress-sporen hier en daar na, leek iedereen opvallend vol vertrouwen voor de dag te verschijnen. En dat was ook te zien in het eindresultaat: iedereen slaagde!

Video (Instagram): Compilatie Examens 15.12.2018

De jeugdgroepen mochten de spits afbijten. Ongeveer een derde van de jeugdleden ging op voor het examen. Onder groot applaus van de aanwezige supporters betraden ze de zaal. Na wat geruststellende woorden van Jair gingen we meteen van start met een pittige warming-up, gevolgd door de zogenaamde “Saju-Chagi’s” (trapoefeningen), tuls (stijlvormen), met een paar moeilijke theorievragen tussendoor, zelfverdediging, gesprongen trappen, sparren en de traditionele afknaller: de fit test.

De junioren en senioren hadden een vergelijkbaar programma, maar nu met de breektesten erbij. Er zaten een paar hele lastige tussen, die ze met verve aan stukken sloegen en trapten! Ook was de zelfverdediging voor het eerst opgezet in scenario’s. Dit vergde enig improvisatietalent en voegde een kleine dosis realiteit aan de context in de vorm van stress en “niet-ideale omstandigheden”.

Al met al waren het mooie examens, met als memorabel moment de sprong van Jair die hem uit zijn broek deed scheuren.