Over Ons

Taekwon-Do School Amsterdam biedt Taekwon-Do onderwijs van het hoogste niveau. Ons wedstrijdteam CB19NL, een samenwerkingsverband tussen meerdere clubs, staat steevast in de top van het klassement. Competitie is echter slechts een deel van wat Taekwon-Do inhoudt: onze deuren staan open voor alle leeftijden en niveaus.

Ontwikkeling

Taekwon-Do School Amsterdam is een warme club, waarin iedereen meetelt. Jouw ontwikkeling staat centraal, ongeacht hoe snel je door je graduaties (banden) heen gaat. Jezelf leren verdedigen is slechts het begin. Door hard te trainen en naar dat volgende doel te werken kom je jezelf tegen. Daar ligt je kans op persoonlijke ontwikkeling. En uiteindelijk straalt dat uit op je omgeving. Dan zul je begrijpen waar die “Do” over gaat uit “Taekwon-Do”.

Taekwon-Do School Amsterdam staat voor een sportieve, aangename en respectvolle sfeer tijdens de lessen. Daarnaast vinden er af en toe thematrainingen plaats, extra trainingen voor wedstrijden, een feestelijke jaarafsluiting enzovoorts.

Onze kinder- en jeugdprogramma’s zijn gericht op het ontwikkelen van karakter en levensvaardigheden. Onze volwassenenprogramma’s bedienen zowel lichaam als geest. Je leert bij ons vanuit principes denken en handelen, in plaats van louter “moves” nadoen.

Realistische Zelfverdediging

Bij Taekwon-Do School Amsterdam weten we de brug te slaan van klassieke martial arts naar de moderne geweldsdynamiek. Onze zelfverdedigingslessen zijn realistisch en leren geen “trucs” aan die in de praktijk niet blijken te werken. In tegenstelling tot de meeste scholen gaan wij diep in op het vermijden en voorkomen van potentieel gewelddadige conflicten en de-escalatietechnieken. Ook word je je bewust van de juridische en (psycho)traumatische nasleep.

Nooit Uitgeleerd

De leraren blijven zich continu bijscholen, ook buiten de typische Taekwon-Do gerelateerde onderwerpen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid onze kennis te verdiepen en verbreden, zodat we jullie verder kunnen helpen. En bij elke nieuwe cursus, boek, of seminar gaat er ook voor ons weer een wereld open. Het relativeert en houd je bescheiden – als een witte band.

Tevens zijn onze docenten in het bezit van een VOG en doen ze jaarlijks een EHBO-cursus. Ook is er op locatie een specifieke sport EHBO kist aanwezig. Verder is Taekwon-Do School Amsterdam een officieel erkend leerbedrijf.

De supervisor van Taekwon-Do School Amsterdam is Master Robert Boer, 7e Dan en de man achter Booz in Groningen. Regelmatig geeft hij een gastles in Amsterdam, organiseert specifieke cursussen zoals Radix en houdt tevens toezicht op de examens.

Onze hoofddocenten:

  • Jair Stenhuijs, 4e Dan, hoofddocent
  • Flip Kneppers, 2e Dan, hoofddocent

De hoofddocenten worden geassisteerd door leerlingen uit de groepen. Leren lesgeven is in onze visie een essentiële ervaring in je ontwikkeling als Taekwon-Do beoefenaar. Daarom is het ook een vast onderdeel van ons curriculum.

Organisatie

Taekwon-Do School Amsterdam is een stichting en is in 2010 opgericht door Serhat Oguz. Sinds 1 januari 2016 heeft de stichting een nieuw bestuur:

  • Jair Stenhuijs – voorzitter en tevens hoofddocent
  • Flip Kneppers – secretaris en tevens hoofddocent
  • Marjan Groothuis – penningmeester

Voor Taekwon-Do zaken kun je natuurlijk terecht bij één van de hoofddocenten, maar Marjan is hét aanspreekpunt voor al je vragen daarbuiten. Zij is onze administratieve motor. Je kunt haar mailen of bellen: info@taekwondoschoolamsterdam.nl, 06-48573336. Ook is zij regelmatig aanwezig tijdens de lessen, zodat je haar direct kunt aanschieten.

Welkom bij Taekwon-Do School Amsterdam!