Over ons

Docenten

Bij Taekwon-Do School Amsterdam hebben de docenten vele trainingsuren achter de rug en in de loop der jaren veel ervaring opgedaan. Maar misschien nog belangrijker is dat zij hun kennis op peil houden door de actieve deelname aan bijvoorbeeld door I.T.F. Nederland georganiseerde opleidingen en seminars zoals lerarenopleidingen en seminars onder leiding van Grandmasters (hoogste graduatie).

Tevens zijn onze docenten in het bezit van een VOG en hebben zij een (Sport) EHBO cursus gevolgd. Ook is er op locatie een specifieke sport EHBO kist aanwezig.

De supervisor van Taekwon-Do School Amsterdam is Robert Boer, 6e Dan en de man achter Booz in Groningen. Regelmatig geeft hij een gastles in Amsterdam, organiseert specifieke cursussen zoals Radix en houdt tevens toezicht op de examens.

Onze docenten:
Jair Stenhuijs, 3e Dan, hoofddocent
Flip Kneppers, 2e Dan, hoofddocent

Sfeer
Taekwon-Do School Amsterdam staat voor een sportieve, aangename en respectvolle sfeer tijdens de lessen. Daarnaast vinden er af en toe thematrainingen plaats, extra trainingen voor wedstrijden, een feestelijke jaarafsluiting enzovoorts.

Wedstrijden
Taekwon-Do kan recreatief worden beoefend, maar is zeker ook een wedstrijdsport. Er zijn veel mogelijkheden tot deelname aan wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de wedstrijden in de Master Series, en het Nederlands Kampioenschap Taekwon-Do. Deelname aan wedstrijden altijd in overleg met de docent.

Organisatie
Taekwon-Do School Amsterdam is een stichting en heeft sinds 1 januari 2016 een nieuw bestuur:

Jair Stenhuijs – voorzitter en tevens hoofddocent

Flip Kneppers – secretaris en tevens hoofddocent

Marjan Groothuis – penningmeester

Examens
In principe worden er twee tot drie keer per jaar examens afgenomen, dit is echter pas mogelijk na toestemming van de docenten. Ook moet de examenkandidaat alle vereiste contributie betaald hebben, evenals zijn I.T.F. Nederland lidmaatschap.