FAQ

Is het mogelijk om een proefles bij Taekwon-Do School Amsterdam te volgen?

Het is zeker mogelijk om een gratis proefles bij ons te volgen. Klik hier om je meteen aan te melden, dan nemen we snel contact met je op voor een afspraak!

Let op: vooraf aanmelden is verplicht, als je je niet hebt aangemeld, is de kans groot dat je in verband met drukte niet kunt meedoen met de les.

Voor een proefles is geen speciale kleding vereist, gemakkelijk zittende kleding is het beste: bijv. joggingbroek en T-shirt (schoenen zijn niet nodig, er liggen matten).

Hoe word ik lid van Taekwon-Do School Amsterdam?

Om lid te worden dienen er twee formulieren te worden ingevuld en ingeleverd:

  1. Het lidmaatschapsformulier van Taekwon-Do School Amsterdam
  2. Voor Taekwon-Do: het lidmaatschapsformulier van ITF (International Taekwon-Do Federation) Nederland (zie verder: wat is ITF Nederland?)

De formulieren zijn hier te downloaden, of verkrijgbaar bij de docent en/of kunnen worden aangevraagd per e-mail: info@taekwondoschoolamsterdam.nl

Wat zijn de tarieven?

Onze tarieven zijn op deze pagina te vinden

Hoe gaat de betaling?

De betaling gaat per automatische incasso: per maand, achteraf. Dus bijvoorbeeld voor de trainingen in de maand november vindt eind november de incasso plaats enzovoort.

Is er les tijdens de schoolvakanties?

Er is geen les tijdens de schoolvakanties. Hierover wordt tijdig gecommuniceerd via e-mail, website en de WhatsAppgroep.

Moet er ook in de zomermaanden betaald worden?

De incasso’s worden tien keer per jaar geïnd, van september tot en met juni. In de zomervakantie (juli en augustus) is er geen les, dus hoeft er ook niet betaald te worden.

Kan de contributie tijdelijk stopgezet worden?

De contributie kan tijdelijk stopgezet worden, bijvoorbeeld in geval van (langdurige) blessure. Altijd even in overleg: neem hiervoor contact op met ons per e-mail.

Hoe kan het lidmaatschap worden opgezegd?

Het lidmaatschap wordt bij aanvang voor onbepaalde tijd aangegaan: opzegging gaat per e-mail en de opzegtermijn is één maand (zie hiervoor ook het kopje: algemene voorwaarden)

Zijn er behalve de contributie verder nog kosten?

Behalve de maandelijkse contributie (10 x per jaar, niet in de zomermaanden) is voor Taekwon-Do het lidmaatschap van ITF Nederland (International Taekwon-Do Federation) verplicht. Zie: Lestijden en Tarieven en Wat is ITF-Nederland?

Daarnaast worden leden op een gegeven moment (een maand na aanvang van het lidmaatschap) geacht in dobok (Taekwon-Do pak) te verschijnen, dan wel Kalah T-shirt of MMA kleding. Deze kunnen bij ons besteld worden.

Ook zijn beschermingsmaterialen en trainingswapens voor Kalah.

Voor Taekwon-Do vinden er 2 tot 3 x per jaar examens plaats (kosten per examen vanaf € 30, afhankelijk van de graduatie). Zie hiervoor ook de vraag: hoe vaak per jaar vinden er examens plaats? Meer op de examenpagina.

Zijn er voor het onderdeel sparren nog beschermingsmaterialen nodig?

Ja. Zonder beschermingsmaterialen kan aan dit onderdeel niet of nauwelijks worden meegedaan: beschermingsmaterialen zijn dan ook noodzakelijk. Dit is zowel voor je eigen veiligheid als die van je trainingspartners. Sparringsmateriaal kun je hier bestellen.

Wat voor beschermingsmaterialen zijn nodig?

Taekwon-Do:

Meisjes/vrouwen: helm, mondbeschermer (bitje), hand- en voetbeschermers.

Jongens/mannen: helm, mondbeschermer (bitje), hand- en voetbeschermers en tok (kruisbeschermer).

Kalah: trainingswapens (handpistool, knuppel, mes) en beschermmateriaal (gezichtsmasker, kruis- en gebitsbeschermers).

Hoeveel kosten beschermingsmaterialen?

De kosten voor beschermingsmaterialen zijn te vinden op Bestellijst Taekwon-Do Artikelen.

Wat is ITF Nederland?

ITF staat voor International Taekwon-Do Federation Nederland. Dit is onze overkoepelende bond en Taekwon-Do School Nederland is hierbij aangesloten. Al onze leden zijn hiervan dan ook (verplicht) lid.

ITF Nederland verzorgt onder meer trainerscursussen, organiseert en superviseert regelmatig wedstrijden en zorgt er in het algemeen voor dat het niveau van de bij ITF Nederland aangesloten scholen hoog is en blijft. Ook zijn behaalde examens internationaal geldig.

Voor meer informatie zie ook de website: www.itf-nederland.nl

N.B.: alleen van toepassing op Taekwon-Do beoefenaars.

Hoe vaak wordt er per week getraind?

Een volledig overzicht van onze lestijden is te vinden op Lestijden en Tarieven.

Doet Taekwon-Do School Amsterdam aan wedstrijden mee?

Taekwon-Do kan zeker in competetieve vorm worden beoefend. Naast onze “Fight Club” trainingen (gericht op sparring) en “Black Belt/Elite Club” (gericht op Tuls), trainen we ook maandelijks met een drietal andere scholen op wisselende locaties onder onze gezamenlijke wedstrijdvlag CB19NL. Leden van deze groep nemen regelmatig en met succes aan wedstrijden deel op nationaal en internationaal niveau. Deelname aan de wedstrijden kan alleen in overleg en met toestemming van de docenten.

Hoe vaak per jaar vinden er examens plaats?

Er vinden twee tot drie keer per jaar examens plaats. Hiervan kan worden afgeweken, maar er vindt tenminste één keer per jaar een examen plaats. Zo kunnen de leerlingen over verloop van tijd groeien van witte band naar gele band, van gele band naar groene band (met steeds als tussenstop een slip) enzovoort.

Tijdens examens worden allerlei vaardigheden getest: deze worden tijdens de lessen aangeleerd en voortdurend geoefend. Ook vinden in de maand voor het examen regelmatig proefexamens plaats zodat leerlingen als het moment daar is er helemaal klaar voor zijn.

Kosten voor elk examen: vanaf €30,-.

Hoe werkt het bandensysteem bij Taekwon-Do?

Er wordt begonnen met een witte band: deze gaat via gele slip naar gele band. Van gele band via groene slip naar groene band, van groene band via blauwe slip naar blauwe band, van blauwe band via rode slip naar rode band, van rode band via zwarte slip naar zwarte band (1e Dan). Daarna volgt er een dan systeem: 1e Dan, 2e Dan, 3e Dan, t/m 9e Dan, dit is de hoogst haalbare graduatie binnen Taekwon-Do.

Bij de jeugd en hogere graduaties junioren en senioren hanteren we ook tussenslips (bijvoorbeeld 1e gele slip, 2e gele slip, etc.). Afhankelijk van de vorderingen van de leerlingen kan er bij hoge uitzondering een slip worden overgeslagen.

Op welke locaties wordt er les gegeven?

Onze vaste locatie is de gymzaal op de 4e verdieping van het Marcanti College, Jan van Galenstraat 31. (Ingang aan de rechterzijkant (waterkant), nabij omheind voetbalveldje, metalen trap op, aanbellen en doorlopen naar de bovenste verdieping).

Soms wijken we uit naar andere locaties, bijvoorbeeld vanwege extra trainingen en speciale seminars. Dit wordt steeds tijdig aangekondigd, zowel op onze Facebookpagina, Instagram en website als via e-mail aan de leden.

Zijn er EHBO-materialen aanwezig op de locatie?

Op onze locatie Marcanti College zijn altijd EHBO-materialen aanwezig. Onze hoofddocenten hebben EHBO-cursussen gevolgd.

Zijn de docenten in het bezit van een VOG-verklaring?

De hoofddocenten zijn allen in het bezit van een zogenaamde Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Is er een vertrouwenspersoon?

Wij hebben een vertrouwenscontactpersoon. Dit is het eerste aanspreekpunt waar je naartoe kunt als je te maken hebt gehad met grensoverschrijdend gedrag.