CB19NL

Taekwon-Do School Amsterdam werkt op wedstrijdgebied samen met een aantal andere scholen, namelijk Team Carvalho Sports, Taekwon-Do Academy Nimjae en Taekwon-Do Nieuwegein. Dit collectief neemt deel aan wedstrijden onder de naam “CB19NL”.

Logo Team CB19NL

CB19NL is ontstaan uit de behoefte om gezellig met elkaar te trainen en van elkaar te leren in voorbereiding op een toernooi in het buitenland. De coaches van de scholen kenden elkaar dan ook al lang voordat CB19NL het daglicht zag.

Vriendschap

Euclides Brito de Carvalho (van Team Carvalho Sports) en Jair Stenhuijs zijn praktisch opgegroeid als “Taekwon-Do broertjes”. Jair heeft ook jaren meegeholpen als trainer bij Carvalho. Sinds Carvalho in 2009 via haar vorige bond naar een WK ging onder bondstrainer Iwan Sleeuwenhoek (Taekwon-Do Academy Nimjae), is de samenwerking met Nimjae erbij op gang gekomen. Nadat Jair actief werd bij Taekwon-Do School Amsterdam, groeide het collectief op natuurlijke wijze uit tot drie clubs. In 2019 is Wouter (hoofdleraar Nieuwegein) ons komen vergezellen met zijn club.

CB19NL is een teamnaam die dus is blijven hangen aan een vriendschap tussen onze clubs!

Familie

Het mooie van samen trainen is – los van de gezelligheid – dat je af en toe eens andere ogen hebt die naar je kijken.Β Elke coach ziet namelijk andere dingen vanuit zijn of haar perspectief en expertise. Verder kun je je optrekken aan Taekwon-Do beoefenaars van buiten jouw dojang. Praktisch scheelt het de scholen ook een hoop tijd die we kwijt zijn aan het registreren van deelnemers voor toernooien als we onder één paraplu inschrijven.

Bonus is dat we altijd met een fors team meedoen wat het “familiegevoel” versterkt. Want dat zijn we ondertussen wel: een bonte familie van Taekwon-Do liefhebbers, bestaande uit deelnemers, coaches, scheidsrechters en een geweldig supporterslegioen aan ouders!

Lees hier meer over de wedstrijden waar wij heen gaan en wanneer CB19NL samen traint.