Resultaten op Holland Cup

Geplaatst op 28-05-2019.

PIJNACKER, 25-26.05.2019 – Eén van de grote internationale ITF Taekwon-Do toernooien op Nederlandse bodem is de Holland Cup. De Holland Cup is onderdeel van de zogenaamde “Master Series” toernooien van ITF Nederland, de nationale Taekwon-Do federatie. Taekwon-Do School Amsterdam was erbij met het collectief CB19NL!

Compilatievideo Holland Cup zaterdag

Compilatievideo Holland Cup zondag

Ziekenhuis

De laatste wedstrijd van het seizoen voor ons voltrok zich over maar liefst twee dagen in Pijnacker. Daar vierde de Holland Cup haar tienjarig jubileum. Het collectief CB19NL stond uiteraard te popelen om het beste uit zichzelf te halen en met elkaar een mooie dag te beleven. De dag begon voor coach Euclides echter in het ziekenhuis! Eerder die week kreeg hij een kindervinger in zijn oog, met als gevolg een kleine ingreep om het ontstoken oog te reinigen en het hoornvlies weer op z’n plek te plakken. Het was dus aan de andere coaches om de A-klassers zaterdag te begeleiden, terwijl Euclides thuis aan kon sterken om zondag present te kunnen zijn.

Dress to Impress

Terwijl de deelnemers vrolijk aan de gang gingen met Tuls, kregen de coaches het een beetje warm in de zaal. Die hoodies zijn natuurlijk helemaal sjiek de friemel, maar al die spanning en sensatie doet de lichaamstemperatuur danig stijgen. Gelukkig stond onze grote vriend Reginald van Print-Station voor ons klaar en fixte in no-time wat CB19NL coach shirts voor ons. Eat that, klotsende oksels.

Supportersvak

CB19NL bestaat niet louter uit deelnemers, coaches en scheidsrechters. Het supporterslegioen vormt één van de belangrijkste en grootste steunpilaren door achter ons te staan tot de laatste partij, stad en land af te reizen met hun kroost naar toernooien en trainingen, achter de schermen te zorgen voor motivatie, steun en toeverlaat – en nog veel meer! Dit keer hing dan ook fier een CB19NL vlag aan de tribune, als baken voor het team dat verspreid over acht velden aan het strijden was.

Jan Koster

Naast Team Carvalho Sports, Taekwon-Do Academy Nimjae en Taekwon-Do School Amsterdam, deden tijdens de Holland Cup ook Taekwon-Do Nieuwegein en Taekwon-Do Martial Arts Center Delft mee onder de vlag van CB19NL. Met in totaal dik 80 startplekken was het voor de coaches af en toe sprintjes trekken van partij naar partij. Aan het eind mochten we ons team op nummer 1 in het clubklassement zien prijken met 25 medailles (9 goud, 7 zilver, 9 brons). Kudos aan Graziella Idili die vlak daarachter op nummer 2 eindigde met haar club. Op nummer 3 eindigde heel mooi Sportschool Tim Kool, het thuisteam. Daarmee bestond de top 3 hoofdzakelijk uit clubs van trainers met roots bij Taekwon-Do icoon Jan Koster. Kan toeval zijn, maar we vonden het wel een leuke observatie 🙂

Medailleklassement: CB19NL op nummer 1 op de Holland Cup

Golden Point

Een spannende pot was die van Mats in de Overall Sparring Junior poule. Mats had wat recht te zetten die dag. Hij zette het gas flink open in de eerste partij, die stijf stond van flitsend Taekwon-Do. In de Overall klasses zijn geen gewichtslimieten, dus je komt een breed scala tegenstanders tegen die je anders nooit in je poule zou hebben. De verhouding in de tweede partij was ongeveer David vs. Goliath en het was Mats die omhoog moest kijken. Omdat de tegenstander zeker 15kg zwaarder was, lag er een uitdaging. Je moet behoorlijk de zeilen bijzetten om het lengte- en gewichtsvoordeel te neutraliseren. Het is alsof je bergopwaarts tegen een muur knokt. Na een verlenging kwam de Golden Point-fase, waarbij degene die het eerst scoort de pot pakt. Een backfist van Mats naar het lichaam werd maar door één hoek gezien (minimaal twee nodig voor toekenning van de punten). En even later liep hij op een stoot die de drempel wel haalde, waarmee de winst naar de tegenstander ging. Een ontzettend spannende partij waar de toeschouwers ook hoorbaar van hebben genoten!

Amsterdam

Taekwon-Do School Amsterdam werd dit toernooi vertegenwoordigd door Naut (brons Tuls en net in de halve finale gestrand van de Chon-Ji Challenge waarin zo’n 100 deelnemers stonden ingedeeld), Tosca (die zich terug vocht naar brons sparring na een kleine teleurstelling de voorlaatste ronde), Jair (coach), en Mohammed (nu scheids D-licentie verdiend) en Helena als scheidsrechters. Op de terugweg op zaterdag was Jair even vergeten dat de A10 was afgesloten, met een fantastische tocht door Groot Amsterdam als gevolg. Mohammed bleek niet de navigator die we dachten dat hij was, maar daarom was het niet minder gezellig in de auto.

De Aftiteling

Terence (die overigens op zaterdag fenomenaal goud pakte met sparring) had zondag gouden vingers. Iedereen die hij coachte ging met goud naar huis! Wouter denkt dat hij niet ontgroend gaat worden, maar dat komt nog. Mooie plannen op stapel met deze “tullie” en we hebben weer gelachen met z’n boys Floyd & Roche! Verder rondden Pebbles en Mohammed hun scheidsrechterscursus voor de D-licentie af. Over scheidsen gesproken: Mustafa was die van hem vergeten op te halen! Alle medailles op een rijtje:

Tuls

Goud: Cheyenne, Roche

Zilver: Myrthe, Zinnaar

Brons: Jazzlynn, Feline, Naut

Sparring

Goud: Myrthe, Melanie, Boyd, Georgia, Zinnaar, Terence, Mike

Zilver: Azra, Floyd, Gideon, Martijn, John

Brons: Cheyenne, Tosca, Charalis, Apdellah, Pebbles, Bob

Coaches

Euclides, Iwan, Jair, Nathan, Mustafa, Wouter, Terence, Midhat

Scheidsrechters

Helena, Erwin, Mohammed, Christiaan, Pebbles, Rutger