Wat is Kalah?

Je kunt zoveel internetfilmpjes bekijken, boeken lezen en trainen in de gym als je wilt: wanneer het op zelfverdediging aankomt blijft het allemaal theoretisch, zolang je niet in realistische scenario’s traint. Kalah is no-nonsense, niet esthetisch, ruw, mentaal en fysiek intens – en uiterst effectief.

Scenario met meerdere aanvallers.

Wat is Kalah?

Het doel van Kalah is om je zo snel mogelijk in veiligheid te brengen als je gewelddadige situaties terecht komt. Kalah is vechten voor je leven – of dat van je dierbaren – als vermijden of de-escaleren heeft gefaald. Het gaat niet om mooie technieken laten zien, maar overleven. De trainingen zijn mentaal en fysiek zwaar. De technieken lijken simpel, maar blijken een stuk lastiger in de chaos van het gevecht, als je stijf staat van de adrenaline. Alles wat je leert wordt er zodanig in gedrild dat de kans groter is dat je ze instinctief kunt toepassen als het erop aankomt. Je hoeft geen vechtsport gedaan te hebben om het te doen, of groot en sterk, of bijzonder fit te zijn (er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biomechanica in plaats van kracht). Je mentaliteit is het belangrijkste. Kalah is zeker ook geschikt voor vrouwen.

Trainen tijdens het seminar van 16 juni 2019.

Kalah is ontwikkeld door de Israëlische Idan Abolnik. Deze ex-commando reist de hele wereld om seminars te geven en om instructeurs op te leiden (op zijn Facebookpagina zijn hiervan talloze video’s te zien). Zijn motivatie om Kalah te ontwikkelen was zijn onvrede over de effectiviteit van de hand to hand combat die in het Israëlische leger werd aangeleerd (Krav Maga): met de mentaliteit zat het wel goed, maar Abolnik zag talloze instructeurs falen als de aanvaller niet meewerkte.

Idan Abolnik (links) met instructeur Herman Mostert (rechts).

Seminars

Na een seminar in Nederland volgde onze instructeur Jair zijn instructeurscursus in Zuid-Afrika, de thuisbasis van Idan Abolnik. Niet alleen betekende dit een verrijking van de Taekwon-Do zelfverdedigingslessen. Ook buiten de deur bleek interesse. Dit was mede de reden om een seminar in Amsterdam te organiseren met de Franse Pascal Bourrassé (een ex-militair die ook alle Kalah hand to hand combat, persoonsbeveiliging en SWAT instructeursopleidingen heeft gevolgd). In de toekomst kun je meer van dit soort seminars verwachten!

Compilation video of last Sunday's Kalah Seminar with Pascal Bourrassé from Kalah France Tactical Division! We built up from the Kalah basics to a very difficult multiple attacker situation. Eyes were opened, not everybody made it to the end, we trained for survival, some egos took damage, cups were emptied – and refilled with a bit of self defense reality. Report will follow soon, selection of photos on our Facebook page. Stay safe!

Geplaatst door Taekwon-Do School Amsterdam op Dinsdag 18 juni 2019

Trainen?

Klik hier voor alle lestijden en tarieven. Je kunt ook langskomen voor een gratis proefles. Voor alle nieuwe leden hebben we een leuke welkomstaanbieding en een starterspakket waarbij alle benodigde trainingswapens zitten inbegrepen. Neem gerust contact met ons op voor al je vragen.