Zelfverdediging Op Zondag

Geplaatst op 16-04-2019.

AMSTERDAM, 14.04.2019 – Een paar dappere strijders kwamen bij ons op bezoek voor een les zelfverdediging. Het gevarieerde gezelschap ging dik twee uur keihard aan de bak met Kalah, onder leiding van Jair. Een mooie zondagochtend waarin iedereen, van ervaren tot onervaren, het onderste uit de kan heeft gegeven!

Kalah is een IsraΓ«lische vorm van zelfverdediging, geheel gericht op het gevecht op de korte afstand. Kalah onderscheidt zich door de manier van trainen: alles wordt onder zo realistisch mogelijke omstandigheden getest. Je komt dus niet thuis met leuke moves die alleen in de gym werken.

Het gezelschap dat om 10:00u ’s ochtends in onze zaal stond was zeer gevarieerd: van jong tot minder jong, van ervaren tot compleet onervaren. Onze eigen Marjan deed mee – penningmeester van Taekwon-Do School Amsterdam – enkele Taekwon-Do vrienden en twee vaders van leerlingen.

Het mooie van Kalah is dat het een grote gelijkmaker is. Als je je aan de principes houdt, maak je een kans. Dit kan voor de beoefenaar enkele momenten van waarheid opleveren, ongeacht de martial arts ervaring.

We behandelden de opties in diverse situaties, zoals twee varianten van mes aanvallen en enkele grepen van verschillende kanten.

Hoewel de training intens was, was er ook ruimte voor reflectie. Het was bijzonder om te horen hoe iedereen vanuit zijn of haar perspectief de training had ervaren.

Absoluut voor herhaling vatbaar!


Kalah Trainen?

Lees hier meer over wat Kalah precies inhoudt. Onze lestijden vind je hier en vraag direct een gratis proefles aan!

Wat is Kalah?