Copa Benidorm Training: 3e Sessie

Geplaatst op 11-02-2019.

AMSTERDAM, 09.02.2019 – In voorbereiding op de Copa Benidorm, een groot toernooi in Spanje dat op 9 en 10 maart 2019 plaatsvindt, trainen we maandelijks met onze vrienden van Team Carvalho Sports en Nimjae. Het is altijd een mooi en gezellig samenzijn waarbij er hard wordt gewerkt en kennis uitgewisseld!

Het is alweer de derde sessie in deze serie trainingen. De vorige keer waren we bij Nimjae op bezoek en in december was er ook een sessie in Amsterdam. Helaas is TKD MAC Delft verhinderd en zal niet meer mee gaan naar Benidorm, maar desalniettemin was het weer een geweldige sessie met Team Carvalho Sports en Nimjae over de vloer hier.

Sparring

Het ochtendgedeelte was gewijd aan Sparring, met de focus op set-ups voor je aanval. We hadden een paar leuke drills voorbereid om op speelse wijze in korte tijd enorm veel variatie aan te kunnen brengen in je spel. Dit leverde direct resultaat op, want hier en daar zagen we een briljante acties voorbijkomen.

De junioren sloten af met een paar rondjes “onder druk”. Dit gaf ons de gelegenheid de mentale oefeningen die we vorige trainingen hadden meegegeven in de praktijk toe te passen. Na elke partij volgde ook een tactische analyse waarbij alle deelnemers werden geprikkeld om hun coachpet op te zetten. We waren bijzonder onder de indruk van de rake opmerkingen van de kleine, doch pittige 8-jarige Cheyenne!

“Hi-yaaaa!”

Even bijtanken tijdens de lunch en weer door: tijd voor Pre-Arranged Sparring. Pre-Arranged Sparring is het beste te omschrijven als een gechoreografeerd gevecht, zoals je ziet in oude Kung-Fu films. De bedoeling is om met technisch goed uitgevoerde technieken een spannend schouwspel neer te zetten, waarbij een vleugje acrobatiek niet geschuwd hoeft te worden. Omdat de organisatie recentelijk de leeftijdsgrenzen voor dit onderdeel heeft bijgesteld naar beneden, was het nu mogelijk om veel meer teams samen te stellen. We zijn erg ver gekomen in dat uurtje, dus nu lekker aan de slag op de clubs!

Team Tul

Wat bij Pre-Arranged een kans bood, gooide bij Team Tul – vergelijkbaar met synchroonzwemmen, maar dan met Tuls – enigszins roet in het eten. We moesten namelijk de teams opnieuw indelen wegens de vernieuwde leeftijdsklassen. Ook hier waren we weer onder de indruk: de groep stapte zonder mokken over deze kleine tegenvaller en werkte keihard aan een aangepaste choreografie.

Jarig

Bij de opening werd er trouwens hard gezongen, want Euclides was jarig! Na afloop van de training werd hij getrakteerd op een overheerlijke maaltijd bij Ram’s Roti, verderop in de straat (absolute aanrader mensen, smullen daar!).

Countdown

Het aftellen is inmiddels begonnen: over minder dan een maand staan we in Spanje. De volgende en laatste sessie voor het toernooi staat ingepland op 2 maart bij Nimjae in ieder geval!