Eerste Trainingen 2019

Geplaatst op 08-01-2019.

AMSTERDAM, 07.01.2019 – Volle bak vandaag bij Taekwon-Do School Amsterdam. De eerste jeugd beginnersgroep (6-9 jaar), die nog maar net opgestart is in oktober, zit al tot de nok toe vol! We zullen dus gaan kijken naar opties voor een extra lesuur: wordt vervolgd…

Het was flink doorzetten voor deze kids, want ze kregen een pittige conditietraining, gevolgd door wat pad drills (trap- en stootkussens) met een push-up challenge als toetje. Je hebt voor Taekwon-Do nu eenmaal wat spierballen nodig – ze zullen ons later dankbaar zijn šŸ™‚

De tweede jeugdgroep (10-13 jaar) ging aan de slag met Team Tuls. Tuls zijn gestileerde gevechtstactieken voor zelfverdedigingssituaties, die in handige, compacte choreografieĆ«n zijn gegoten, zodat je ze “makkelijk” kunt onthouden. Tuls vormen een belangrijk fundament voor ITF Taekwon-Do. Ze zien er in ieder geval mooi uit en lenen zich voor creatieve formaties in teamverband. Bovendien is het heel leuk om te doen! We bleven in de teamsfeeer en sloten na enkele sparring positiespel drills af met tag team sparren.

De junioren en senioren (vanaf 14 jaar) kregen een serie bokstechnieken voor de kiezen die werden uitgebreid met voetenwerk en ‘head movement’ (oftewel: zorgen dat je hoofd niet makkelijk te raken is) – en uiteindelijk kwamen de traptechnieken erbij, waarmee het een leuke uitdaging was qua coƶrdinatie en conditie! Maar kussens slaan natuurlijk niet terug. Daarom is het belangrijk om (op een veilige manier) te oefenen met echte tegenstanders… Dus na wat pittige rondjes sparren in allerlei variaties werd afgesloten met een grondige rek en strek sessie. Ook werd er hard gewerkt aan Tuls door een deel van de groep.

De kop is eraf! Het belooft een mooi seizoen te worden…