Mini Judo Seminar van Joshua

Geplaatst op 05-02-2019.

AMSTERDAM, 04.02.2019 – We werden verwend met een speciale training: Joshua kwam afscheid nemen en deed dat met een geweldige mini-seminar Judo! Helaas kan hij zijn trainingsschema voor zijn zwarte band Judo niet meer combineren met de Taekwon-Do trainingen, dus moet hij helaas stoppen bij ons – voorlopig (want we hebben goede hoop dat we hem weer terugzien!

Na een korte introductie van de les, die gegeven werd aan zijn oude groepje Jeugd II (9-13 jaar), was de mat van Joshua. Hij legde als een ware pro uit hoe het “valbreken” in elkaar zat. Valbreken is een belangrijke vaardigheid in Judo, maar ontbreekt natuurlijk niet in onze zelfverdedigingslessen. Het doel is om de klap van een val te spreiden over het hele lichaam in plaats van één deel. Dit is om de kans op blessures te verkleinen. Er werd dus flink afgeslagen en gerold!

Daarna stond het grondwerk op het programma. Bij competitief Judo gaat het erom de tegenstander vast te pinnen op de grond. Er kwamen diverse manieren voorbij om je tegenstander te destabiliseren vanuit een situatie op de grond. We leerden een paar mooie trucs voor in ons arsenaal πŸ™‚

Als afsluiter gingen we aan de slag met een heupworp en een knusse armklem.

We willen Joshua ontzettend bedanken voor deze leuke les – en natuurlijk voor zijn vrolijke aanwezigheid en goede inzet gedurende zijn tijd bij Taekwon-Do School Amsterdam. We zien je hopelijk binnenkort weer terug Joshua… Veel succes met het behalen van je zwarte band Judo en mocht je de kriebels krijgen: de deuren van onze dojang staan altijd open voor je!