Zelfverdediging op Berlage

Geplaatst op 15-02-2019.

AMSTERDAM, 15.02.2019 – Vroeg uit de veren vandaag voor een Taekwon-Do workshop op het Berlage Lyceum. In een serie lessen krijgen de brugklassers in vogelvlucht een beeld van wat ITF Taekwon-Do inhoudt. Vandaag stond zelfverdediging op het programma!

Het eerste uur is al generaties schoolgangers een moeizaam verhaal. Gelukkig stond de brugpiepers van het Berlage Lyceum iets prikkelends te wachten: na de kick-off van vorige week, waarbij basis striking op het programma stond, gingen we vandaag over op zelfverdediging.

Vanuit diverse scenario’s werkten we aan omgevingsbewustzijn, potentieel linke situaties aan zien komen voordat de ellende losbarst – en wat te doen als je onverhoopt in allerlei soorten puree belandt.

Met het boerenverstand van de kinderen zat het wel goed: iedereen snapte dat je met een groot ego niet geholpen bent, want dan ligt escalatie gauw binnen handbereik. En tenzij je Rambo bent en op een filmset staat, kunnen dingen wel eens anders lopen dan je dacht.

Na een korte inventarisatie hadden we de meest voorkomende situaties op een een rijtje en gingen we aan de slag. De haymaker, headlocks, chokes en variaties daarop kwamen op natuurlijke wijze voorbij, ingegeven door wat de kinderen tegenkwamen bij het oefenen van de drills.

Het was mooi om vanuit je ooghoek te zien hoe het zelfvertrouwen ter plekke groeide.

We kijken uit naar de volgende aflevering. Goed bezig Berlage!

View this post on Instagram

Early start today. Self defense with a group of 12-14 year olds at the Berlage Lyceum, a local high school. The kids showed understanding of spotting trouble before it's too late and got a lot of things right about violence dynamics. We went through a few common situations they might encounter and they handled it well! Looking forward to the next session with them ? Stay safe! Full report (Dutch): link in bio @tkdschoolamsterdam #workshops #selfdefense #safetyfirst #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌

A post shared by ???????-?? ?????? ????????? (@tkdschoolamsterdam) on