Succes op internationaal Taekwon-Do Toernooi Royal Dutch Open 2019

Geplaatst op 31-03-2019.

Alphen a/d Rijn, 30.03.2019 – Omdat de sfeer er nog steeds in zit, ging het collectief “CB19NL” nogmaals op pad als groep en wel naar het internationale Taekwon-Do toernooi de “Royal Dutch Open”. Met een vertegenwoordiging van Team Carvalho Sports, Nimjae en Amsterdam werd weer een bootlading aan medailles binnengesleept!

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat Taekwon-Do Team CB19NL afgelopen maand afreisde naar Benidorm en daar een geweldig avontuur beleefde. De volgende gezamenlijke trainingen zijn op het moment nog in planning, maar dat deze samenwerking nog een lang leven beschoren is moge duidelijk zijn. Binnenkort staan in ieder geval nog een aantal toernooien als collectief op de agenda.

Op zaterdag 30 maart 2019 ging CB19NL naar de Royal Dutch Open in Alphen aan den Rijn. Amsterdam werd vertegenwoordigd door Jair als coach, geen deelnemers of scheidsen deze keer. Desalniettemin stond het Taekwon-Do wedstrijdteam er met maar liefst 38 deelnemers sterk, bestaande uit leden van Nimjae en Carvalho. Bij het ingroeten waren we daarom genoodzaakt om niet één maar twee rijen te vormen…

Team CB19NL: ITF Taekwon-Do team

Team CB19NL op ITF Taekwon-Do toernooi Royal Dutch Open 2019

Natuurlijk zouden we hier weer een mooie beschouwing kunnen neerpennen over het toernooi vanuit het oogpunt van de coach, maar we laten de deelnemers aan het woord. We stelden hen namelijk een drietal vragen: wat ze het leukst vonden; waar ze tevreden mee waren; en wat ze de volgende keer anders gaan aanpakken.

Het zal niemand verbazen dat de meeste kids behoorlijk in hun sas waren met de behaalde medailles (we stonden als team niet voor niets als tweede op het eindklassement). De teamspirit straalde sowieso af van de antwoorden die we terugkregen. Zo was Daniek trots op de inzet en prestaties van team- en clubgenoot Stanley. Hekkensluiter Myrthe, die – het was inmiddels 19:00u! – nog een razende tribune achter zich had staan tijdens haar poule – en die support enorm kon waarderen.

Inhoudelijk was het inspirerend en verbazingwekkend om terug te lezen hoe met name de jongere deelnemers met focus hebben getraind en zich bewust zijn van het effect op de mat. Wat betreft hun vermeende verbeterpunten naar de volgende wedstrijd toe zag je verschillen: de jeugd zat voornamelijk op technische zaken, terwijl de junioren unaniem tactische punten aandroegen.

Mede namens de andere coaches durf ik te stellen: we winnen veel belangrijkere dingen dan medailles met dit groepje 🙂

Alle resultaten vind je hier:

Fotoalbum op de Facebookpagina van Team Carvalho Sports (door de onovertroffen lenzenbaas René van Steen!)

Coach Jair en Jim op ITF Taekwon-Do toernooi Royal Dutch Open 2019

Coach Jair & Jim