Battle of the Lowlands 2019

Geplaatst op 24-09-2019.

ALMERE, 21.09.2019 – Op zaterdag 21 september ging Taekwon-Do School Amsterdam met collectief CB19NL richting Almere voor de Battle of the Lowlands 2019. Dit toernooi maakt deel uit van de zogenaamde Master Series van onze ITF Taekwon-Do bond, ITF Nederland en deze serie toernooien kent binnen de Nederlandse grenzen een zeer sterk deelnemersveld.

De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd spannend. Je bent nog maar net begonnen met trainen, misschien een klasse hoger, je bent er even “uit” geweest. Maar geen reden om niet met volle moed aan de slag te gaan! De resultaten stelden in ieder geval niet teleur, hoewel het gevoel van weer samen zijn met de CB19NL “familie” vooral de heerlijke sfeer van de dag bepaalde.

Amsterdammers Naut, Sandra, Tosca en Shae-Lee deden mee met tuls en sparren – en de eerste drie mochten voor het eerst hun kunsten vertonen in een hogere klasse. Tosca pakte zelfs brons met sparren! Ook al grepen ze net naast de medailles in de andere onderdelen, de potentie die ze hebben laten zien stemde vrolijk πŸ™‚

Met een stuk of 50 startplekken is het niet te doen om alle mooie, spannende en ontroerende verhalen samen te vatten, dus hebben we de CB19NL crew gevraagd hun eigen verhaal in een paar zinnen samen te vatten. Het resultaat daarvan is hieronder te vinden!

Organisator Hwa Rangdo heeft met haar team een leuk toernooi weten neer te zetten in Topsportcentrum Almere. We zijn er volgend jaar zeker weer bij!

Dank aan alle CB19NL scheidsen, coaches, deelnemers en supporters voor hun aanwezigheid: we hebben onszelf weer lekker op de kaart gezet πŸ˜›

Onze eigen “Van Tellingen”, RenΓ©, heeft ongelooflijk mooie foto’s geschoten, te vinden op de Facebookpagina van Team Carvalho Sports. De podiumfoto’s staan in een apart album.

 

View this post on Instagram

"In my believe, some opponents were unbeatable, but I've changed my mind now." – Terence . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @tkdacademynimjae @teamcarvalho_itf @tkdnieuwegein @pindastruikjongen

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

"The good vibes and our result as a team!" – Gideon . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @tkdacademynimjae @teamcarvalho_itf @tkdnieuwegein @gideonvogler

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

"It was a beautiful day and I've enjoyed this competition very much! Thanks a million for everything!" – Melanie . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @tkdacademynimjae @teamcarvalho_itf @tkdnieuwegein

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

"It felt good to see everybody again. Happy with silver and bronze in the pocket! On to the next CB19NL training and competitions with full confidence! Big hug!" – Daniek . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @tkdacademynimjae @teamcarvalho_itf @tkdnieuwegein

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

"A fun day, but especially a day of learning. At a tournament like this, you really find out where you stand. Ilyas and I will be better prepared next time! Great to see how Floyd and Roche did. Hope even more of you will join us next time, because it really helps to have people behind your back and we bring out the best in each other!" – Wail & Ilyas . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @tkdacademynimjae @teamcarvalho_itf @tkdnieuwegein

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

"My gold in sparring!" – Jim . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @tkdacademynimjae @teamcarvalho_itf @tkdnieuwegein @jim_dkw

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

It's not all glitter and gold. Sometimes you get bummed out. And that's ok. Next time you rock Sandra! . . "Paterns didn't go well because of the nerves, so I went easy too fast. With sparring out also didn't go well soI lost the first round πŸ™" – Sandra . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @tkdacademynimjae @teamcarvalho_itf @tkdnieuwegein @xxsaniexx @xxmarienxx

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

"It was so nice to be together again, and I listened really good to Jair during sparring, otherwise I had to do 2000 burpees!" – Jazzlynn . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @tkdacademynimjae @teamcarvalho_itf @tkdnieuwegein @jazzlynn_joy

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

"Marina was a really good coach. I was happy with my kicking combinations in the match for bronze. A nice day!" – Tosca . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @tkdacademynimjae @teamcarvalho_itf @tkdnieuwegein @tosca_vb @xxmarienxx

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

"A super fun day with a great atmosphere; everybody was supporting each other and my category was not as tough as I'd imagined it to be" – Boyd . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @tkdacademynimjae @teamcarvalho_itf @tkdnieuwegein @boydverspuij

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

"I had an awesome day! My first tournament as a junior. Lost the first round in patterns due to a stupid mistake. But gold in sparring, and my Naeryo Chagis went well! Really looking forward to the next tournament in Germany!" – Myrthe . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @tkdacademynimjae @teamcarvalho_itf @tkdnieuwegein @myrthe_veer

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

"A bit exciting, first time continuous sparring, smallest in the category. Won the first round against a red belt. Eventually just missed the podium, but in a couple of months I'll get them all. Next week in Germany we're going for medals. Oh by the way, patterns went better than expected, never thought I'd make it to the quarter finals." – Naut . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @tkdacademynimjae @teamcarvalho_itf @tkdnieuwegein

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

"My highlight of the day was that I fought calm and composed for the first time – and won!" – Charalis . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @tkdacademynimjae @teamcarvalho_itf @tkdnieuwegein

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

"Winning my patterns category. A 3-2 win in the semi finals over a member of the Italian national team, who will be competing in Sarajevo next month. Good preparations for the upcoming European Championships!" – Roche . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @tkdacademynimjae @teamcarvalho_itf @tkdnieuwegein @rochegregory

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

Naut introduces himself during his first time in the blue belt+ category last weekend at the @battleofthelowlands #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

"This was our first tournament and definitely not our last. It's beautiful to see how they're supporting each other. A long day, but oohhhhhh some real thrillers!" – Louise (mother Anoek) . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @tkdacademynimjae @teamcarvalho_itf @tkdnieuwegein

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

"My friend competed for the 1st time and won in her category! I'm super proud of her. My team mate Feline was better than me now, but next time I'll be back and will have improved!" – Cheyenne . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @teamcarvalho_itf @tkdacademynimjae @tkdnieuwegein

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on

View this post on Instagram

"I've put Sam Delrock's medal around her neck!" – Kriz . . Last weekend we competed at the @battleofthelowlands with team CB19NL. Instead of a report, we've asked competitors, umpires, parents and coaches to look back at the tournament in a few sentences. We'll publish their ups and downs in a series of quotes this week. Enjoy! . . #CB19NL #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ @kriz228 @samdelrock_

A post shared by π™π™–π™šπ™ π™¬π™€π™£-π˜Ώπ™€ π™Žπ™˜π™π™€π™€π™‘ π˜Όπ™’π™¨π™©π™šπ™§π™™π™–π™’ (@tkdschoolamsterdam) on