Power Breaking Gastles met Kevin Jansen

Geplaatst op 02-10-2019.

AMSTERDAM, 02.10.2019 – Met het NK voor de deur op 17 november 2019, leek het ons een goed idee om Power Breaking extra aandacht te geven! Daarom hebben wij dΓ© Nederlandse specialist, selectielid Boosabum Kevin Jansen, gevraagd om ons te helpen. Op woensdag 16 oktober 2019 zal hij ons Amsterdammers de fijne kneepjes van het betere breekwerk bijbrengen.

power breaking gastles kevin jansen 16 oktober 2019

Boosabum Kevin Jansen

Kevin traint bij Taekwon-Do Vereniging Ohdokwan uit Capelle a/d IJssel en maakt deel uit van de nationale selectie. Hij reisde al menig EK en WK af om de planken te laten zien wie de baas is. De spierbundel heeft het onderdeel Power Breaking tot zijn specialiteit gemaakt en organiseerde begin dit jaar een seminar met internationale rockster Sabum Brendan Doogan uit Nieuw Zeeland, die de hele wereld rondreist om Power Breaking aan de man te brengen.

Power Breaking

Power Breaking, oftewel “de breektest”, is een specialisatie waar lichaamsbeheersing en concentratie samenkomen. Bij wedstrijden wordt gebruik gemaakt van speciale plastic planken die in elkaar te schuiven zijn. Raak je de plank verkeerd, dan heb je een zware dobber aan die jongens. Vaak moeten brekers eerst een bepaalde “angst” overwinnen om te durven breken. Maar als je het stap voor stap opbouwt, dan zul je veel plezier beleven aan dit onderdeel. En er is in Nederland geen betere begeleider dan Kevin!

Inschrijven

Op woensdag 16 oktober van 19:00 tot 21:00 uur komt hij bij ons in de dojang aan de Jan van Galenstraat 31 te Amsterdam langs om zijn kennis en kunde te delen. De training is voor leden van Taekwon-Do School Amsterdam, toegang gratis. De les is toegankelijk vanaf 10 jaar en groene band.

Geef je in ieder geval op via deze link, zodat we inzicht hebben in de verdeling qua graduatie en leeftijden:

https://forms.gle/bgWyiiXHEXzZki2u9

Mocht je al van tevoren vragen hebben over Power Breaking, bijvoorbeeld over trainingstechnieken, wedstrijdvoorbereiding, etc., stuur ze op (info@taekwondoschoolamsterdam.nl) en dan zorgen we ervoor dat Kevin het meeneemt in de les. Tot snel!

https://www.facebook.com/kevin.jansen.520/videos/pcb.2270508596391065/2270508023057789/?type=3&theater