Interne Lerarenopleiding

Geplaatst op 27-10-2019.

AMSTERDAM, 25.10.2019 –Β De cursus “Ondersteuner ITF Taekwon-Do Sportleider” (O-ITS) is een recente toevoeging aan het pakket ingangseisen voor het 1e Danexamen voor ITF Nederland-leden. De groene band van vandaag, is immers de top instructeur van morgen. Via de O-ITS kunnen sinds kort ook de Amsterdammers vroeg kennismaken met de beginselen van het lesgeven via deze interne lerarenopleiding.

De nationale Taekwon-Do bond, ITF Nederland, introduceerde enkele jaren geleden al de Z-ITS en A-ITS cursus, respectievelijk de opleiding tot Zelfstandig of Assistent ITF Taekwon-Do Sportleider. Zo bouwen wij met z’n allen aan de toekomst van ITF Taekwon-Do in Nederland. Het is overigens de enige NOC*NSF-erkende ITF Taekwon-Do lerarenopleiding. Het lerarenkader van Taekwon-Do School Amsterdam heeft uiteraard deze opleiding gevolgd, is in afrondende fase van de opleiding, of gaat eraan beginnen. Dit was één van de redenen dat we de status van Erkend Leerbedrijf hebben gekregen.

De O-ITS is een introductie tot de mores van ITF Taekwon-Do, de bond (ITF Nederland) en het begin van je ontwikkeling als instructeur. Lesgeven is leren! Je leert op een constructieve manier feedback geven en letten op de sociale hygiΓ«ne binnen de les, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Taekwon-Do School Amsterdam neemt de O-ITS cursus integraal op in het curriculum. Het cursusmateriaal is ontwikkeld door ITF Nederland. Ook zijn we in de afrondende fase van het integreren van onderdelen van de Z- en A-ITS cursus in onze lerarentrainingen (de Black Belt Club op dinsdagavond): de manual ligt al klaar!

Door onze interne lerarenopleiding verder te ontwikkelen richten wij ons op de toekomst: nΓ³g meer Taekwon-Do plezier, meer gekwalificeerde “hands on deck” en wie weet staan de instructeurs van morgen nu al op de mat…