Landelijke Technische Cursus

Geplaatst op 28-10-2019.

UTRECHT, 26.10.2019 – De nationale Taekwon-Do bond, ITF Nederland, organiseert twee maal per jaar de zogenaamde Landelijke Technische Cursus, waar Taekwon-Do beoefenaars vanuit heel Nederland samenkomen om hun aan hun examenstof te werken op weg naar hun volgende Dangraad.Β 

De Landelijke Technische Cursus (LTC) van ITF Nederland is onder handen van de Commissie Techniek en Opleiding (CTO), voorgezeten door Master Willy van de Mortel. Commissie heeft als schone taak de technische uitvoering van ITF Taekwon-Do te stroomlijnen door de hele bond. De LTC’s zijn gericht op beoefenaars van rode band tot en met 3e Dan. Voor de instructeurs zijn er de “plaquetrainingen”, speciaal gericht op de leraren onder ons. Op de LTC’s en plaquetrainingen worden ideeΓ«n uitgewisseld die je direct in jouw dojang kunt meenemen.

De training begon met een leuk theoriespel c.q. warming up, waarin Hwa-Rang (de 8e Tul) centraal stond, gegeven door kersverse Master Martijn Lindeboom (nogmaals gefeliciteerd Master!). Hierna kwamen natuurlijk de Tuls aan bod en kwamen diverse examenonderdelen voorbij, zoals zelfverdediging. Jair kon het uiteraard niet laten om ongevraagd advies uit te brengen toen de groep bezig was met de mes zelfverdediging.

Het was een machtig gezicht om de 100+ deelnemers bezig te zien in de grote sporthal. EΓ©n grote Taekwon-Do familie! Na afloop gingen we ook nog even op de foto met de CB19NL familie natuurlijk πŸ˜€

Bedankt CTO en ITF Nederland voor wederom een leerzame training!