Buiten Trainen

Geplaatst op 11-02-2021.

AMSTERDAM, 11.02.2021 – Bij Taekwon-Do School Amsterdam zitten we ondanks alle beperkende maatregelen rondom de lockdown niet bij de pakken neer. Sinds begin januari bieden we diverse trainingen op gepaste afstand aan in de buitenlucht op het grote plein linksachter het Marcanti college.

Elke woensdag is er onder leiding van diverse docenten een gezamenlijke les voor de kinderen tussen 7 en 17 jaar van 16 tot 17 uur. Daarna (van 17 tot 18 uur) is er voor de 18+ groep een open training waarbij de afstandsregels worden gerespecteerd.

Op vrijdag is er van 16 tot 16.30 uur les voor de ITF Kids (de groep kinderen 4/6 jaar) en daarna nog een uur les voor de groep 7/17 jaar (van 16.30 tot 17.30 uur).

Acht redenen waarom Taekwon-Do School Amsterdam tijdens de lockdown lessen in de buitenlucht aanbiedt:

  1. De kinderen hebben zo toch één of meerdere lessen per week waar ze naar uit kunnen kijken waar ze hun vrienden/vriendinnen weer zien.
  2. Ze zijn aan het sporten en blijven fit.
  3. In ruim drie maanden tijd hebben we maar één les moeten afzeggen vanwege het slechte weer. Deze wordt dan ingehaald op een andere dag.
  4. Zelfverdediging is een belangrijk onderdeel van Taekwon-Do en waar beter dan dit gewoon op een plein te beoefenen, waar de omstandigheden dichterbij de realiteit liggen.
  5. Het plein is een ideale ruimte om aan de conditie te werken: diverse malen over het plein rennen en allerlei trapjes en obstakels op en af.
  6. Het plein is groot genoeg om goed afstand van elkaar te houden (essentieel voor de leden van boven de 27 jaar)
  7. We kunnen een groot aantal onderdelen van Taekwon-Do in aangepaste vorm in de buitenlucht blijven aanbieden.
  8. Tijdens de lessen wordt er ingespeeld op de elementen: tijdens sneeuwval schopten en sloegen we sneeuwballen uit de lucht en eindigden met een sneeuwballengevecht. Bij koud weer trainen we nog harder dan normaal om warm te blijven: er wordt meer gerend, de diverse oefeningen zijn sneller en intenser en bij het sparren gaan we er helemaal voor1

Wil je ook een keer meedoen? Schrijf je dan in voor een gratis proefles!