Kalah Seminar Amsterdam | 16.06.2019

Kalah is een Israëlische vorm van zelfverdediging. Het systeem is ontwikkeld door de Idan Abolnik en kent diverse specialisaties die nauw met elkaar verbonden zijn: van hand-to-hand combat tot tactische militaire toepassingen. Kalah onderscheidt zich door de manier van trainen, want alles wordt onder zo realistisch mogelijke omstandigheden getest. Je komt dus niet thuis met leuke moves die alleen in de gym werken. Meer over Kalah.

In vogelvlucht

Programma

Op basis van echte videobeelden van crimineel geweld zullen een aantal scenario’s worden behandeld. In de ochtend gaat het om 1-op-1 situaties. In de middag komen 1-op-meer situaties aan bod. De video’s zullen op deze website en via social media worden gedeeld.

09:00 – 09:30 Inloop en registratie
09:30 – 12:30 Seminar deel 1
12:30 – 14:00 Lunchpauze (wordt verzorgd)
14:00 – 17:00 Seminar deel 2
17:00 – 17:15 Groepsfoto & uitreiking certificaten
Einde

Pascal Bourrassé

Pascal Bourrassé is een oud-militair uit Frankrijk met 19 jaar ervaring als commando paratroeper en o.a. sniper. Hij doorliep twee levels als Kalah instructeur, alsmede de Kalah Close Protection Officer opleiding (“bodyguard”), de Kalah SWAT opleiding en de Kalah Personal Security Detail opleiding. Pascal is hoofd van Kalah France Tactical Division en traint professionals in de beveiliging.

Taekwon-Do School Amsterdam instructeur Jair Stenhuijs volgde in februari 2019 een intensief trainingstraject in Zuid-Afrika in de gym van Kalah grondlegger Idan Abolnik. Tijdens deze instructors course trainde hij samen met Pascal.

In Zuid-Afrika werd het idee geboren om Amsterdam te bezoeken, dus zo gezegd, zo gedaan.

Inschrijven

Praktisch

Enkele praktische zaken:

  • Normale straatkleding of sportkleding. Sportschoenen met zool die niet afgeeft.
  • Er zijn trainingswapens beschikbaar, maar het wordt op prijs gesteld als je je eigen trainingswapens meeneemt. Let op: GEEN echte wapens.
  • Een kruisbeschermer is aan te raden voor heren.
  • Meedoen is geheel op eigen risico. Kalah trainingen gaan gepaard met mentale stress en fysiek contact. Blauwe plekken en schrammen komen voor.
  • De entree is aan de rechterzijde van het Marcanti College naast de voetbalkooi; bovenaan de trap bevindt de deurbel zich aan de rechterzijde; de trainingsruimte is op de 4e etage (aparte dames- en herenkleedkamers met douches aanwezig)
  • Wij verzorgen de lunch (speciale diëten: neem voor de zekerheid je eigen lunch mee!)
  • Parkeren: op zondag gratis in het roze gedeelte (zie foto hieronder en deze link: https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeertarieven/)

Parkeren: het paarse gedeelte is op zondag gratis parkeren. Taekwon-Do School Amsterdam: rode stip.