Kalah in Totally Tae Kwon Do Magazine

Geplaatst op 05-04-2021.

AMSTERDAM, 05.04.2021 – De Kalah-avonturen van Jair Stenhuijs staan deze maand in het internationale Totally Tae Kwon Do Magazine. Hoofdredacteur Stuart Anslow breekt al jaren een lans voor het toepasbaar maken van de technieken uit de “Taekwondo’s” in zelfverdedigingssituaties – van ITF tot WTF en alle andere smaken die er inmiddels bestaan op de wereld. Hij nam contact op met ons om een artikel te publiceren over de parallellen tussen een extreem realistisch “combat system” als Kalah en Taekwon-Do.

Toen hoofdredacteur Stuart Anslow van Totally Tae Kwon Do Magazine contact met ons opnam naar aanleiding van ons verslag van de Kalah instructors course in South Africa die Jair aldaar volbracht, was er geen twijfel mogelijk. Het is natuurlijk een hele eer om gevraagd te worden voor zo’n bekend medium! Hieronder een paar screenshots van het magazine.

Totally Tae Kwon Do Magazine is online te koop en je vindt het artikel op pagina 37 van de uitgave van april 2021 (No.146).  Je kunt je hier abonneren.

Echte Zelfverdediging?

Onlangs vertaalden wij ook een fantastisch artikel van Kalah France hoofdinstructeur Pascal Bourrassé, die ook twee jaar geleden een Kalah seminar gaf in onze club. Het is een heldere verhandeling over het verschil tussen zelfverdediging “spelen” en zelfverdediging trainen – en hoe je een geschikte plek kunt vinden waar je écht leert jezelf te verdedigen, als dat tenminste is wat je echt wilt. Lees het artikel “Starting Self-Defense Training” hier.

Iemand die voor het eerst van Kalah proefde was bijvoorbeeld Kevin Jansen. Twee jaar gelden hadden wij hem nog over de vloer voor een seminar power breaking. Als 4e Dan International Instructor Taekwon-Do bracht hij vele jaren ervaring mee naar onze privé gym in Amsterdam Zuid-Oost. Na 10 minuten wordt duidelijk welke aangeleerde gewoontes helpen en welke totaal niet. In zijn eigen woorden:

I can honestly recommend this valuable experience to any black belt who wants to test if his or her experience would really hold up in a realistic combat situation, but be warned: You WILL be humbled! – Kevin Jansen

 

Kalah bij Taekwon-Do School Amsterdam

Benieuwd naar Kalah? Afhankelijk van eventuele versoepelingen zullen we weer beginnen met groepslessen. Personal training is ook mogelijk. Neem contact met ons op via info@taekwondoschoolamsterdam.nl