Buitenlandse Bezoekers

Geplaatst op 16-05-2019.

AMSTERDAM, 15.05.2019 – In een internationaal dorp als Amsterdam is het niet gek dat er buitenlandse bezoekers uit alle windstreken neerdwarrelen in onze dojang. Uit de nederdalende rook van het International Do Course weekend stapte de Argentijnse Franco binnen tijdens onze les en kwam de Maleise Sinn Yee later langs tijdens haar Europese road trip. Ja ja, de ITF is one happy family!

View this post on Instagram

Guests from Argentina and Malaysia yesterday! Safe travels Sinn Yee, and we'll see you around for a while Franco, welcome to Amsterdam! #ITF #TAEKWONDO #AMSTERDAM #TKDSCHOOLAMSTERDAM ❌❌❌ . · · #taekwondokick #taekwondoitf #taekwondomom #taekwondoallday #taekwondogirls #taekwondoteam #taekwondoboy #taekwondofamily #taekwondo #taekwondogirl #taekwondoin #taekwondotraining #taekwondo_man #taekwondofighter #taekwondotime #taekwondolove #martialarts #taekwondolife #taekwondoforlife #taekwondokids #taekwondomylife

A post shared by 𝙏𝙖𝙚𝙠𝙬𝙤𝙣-𝘿𝙤 𝙎𝙘𝙝𝙤𝙤𝙡 𝘼𝙢𝙨𝙩𝙚𝙧𝙙𝙖𝙢 (@tkdschoolamsterdam) on

Buitenlandse Bezoekers

Eén van de mooie dingen aan Taekwon-Do is dat het wereldwijd beoefend wordt. Tijdens toernooien, seminars, trainingskampen, etc. kom je mensen van over de hele aardbol tegen. Met het gemak van een DM leg je op voorhand bijvoorbeeld al contact met een dojang in Buenos Aires om zo de kans te grijpen om te trainen aan de andere kant van de wereld.

Tijdens de International Do Course van afgelopen weekend maakten we zo kennis met de Argentijn Franco (van FeTRA, de vereniging van Grand Master Marano), die tijdelijk in Amsterdam woonachtig is. Hij zal binnenkort tijdens de International Instructors Course in Wales zijn 4e Dan examen afleggen (vorig jaar november was zo’n cursus in Amsterdam!). Via social media kwamen we in contact met Sinn Yee van Greenfield Taekwon-Do uit Maleisië. Zij raast in moordend tempo door Europa in verband met haar vakantie. Onderwijl probeert ze zoveel mogelijk dojangs aan te doen!

Welkom in Amsterdam

Ondertussen hebben we bij Taekwon-Do School Amsterdam werkelijk alle landen wel langs zien komen. Ook in ons lerarenkader hebben we regelmatig (tijdelijk) buitenlandse instructeurs: zo hebben we in het verleden bijvoorbeeld Olivia gehad uit Italië, Tamás uit Hongarije en Jawid uit Afghanistan. Nu helpen uiteraard Sinelizwi (Zuid-Afrika) en Helena (Finland) mee tijdens de lessen. En soms komen er extra speciale gasten op bezoek, zoals Roy Rolstad (Noorwegen) en de iconische Grand Master Bos (Italië) die aan het begin van 2016 plotseling op de stoep stond en de les volledig overnam!

Iedereen die bij ons binnenloopt, voor lange of korte termijn, waar dan ook vandaan, is welkom. Welkom om met ons te trainen, welkom om kennis en ervaring te delen. Who’s next?

Vanavond hadden we een speciale gast, die ook nog een onverwachte gastles gaf, bedankt Grandmaster Bos!

Geplaatst door Taekwon-Do School Amsterdam op Maandag 4 januari 2016