CB19NL Training in Amsterdam

Geplaatst op 06-10-2019.

AMSTERDAM, 05.10.2019 – Tul techniek, sportpsychologie en sparring: de tweede CB19NL training stond weer bol van mooie onderwerpen! Deze sessie was in de dojang van Taekwon-Do School Amsterdam, met “new kid on the block” Taekwon-Do Nieuwegein aan boord. De training werd verzorgd door Wouter en Jair.

CB19NL training Amsterdam 5 oktober 2019

Na de kick-off van het seizoen bij Taekwon-Do Academy Nimjae in Krimpen a/d IJssel, kwam Team CB19NL deze keer bijeen op het honk van de Amsterdammers. CB19NL is de paraplu waaronder Taekwon-Do School Amsterdam met drie andere ITF Taekwon-Do clubs samen optrekt in het wedstrijdcircuit. Na de beentjes gestrekt te hebben op de Battle of the Lowlands en de NRW Open, was er genoeg stof om te behandelen.

Technische Details

Terwijl jong en oud van Carvalho, Nimjae en Nieuwegein binnendruppelde, werd er gelaten, verbaasd en zelfs geschokt gereageerd op de pikante Amsterdamse parkeertarieven. Daarna trapte Nieuwegeiner Wouter het feestje af met het onderdeel Tul. Vol enthousiasme ging hij in op de vezels van de technische uitvoering van de Tuls.

Onze Helena heeft niet alleen veel verstand van Taekwon-Do, maar is ook gecertificeerd personal en functional trainer. Zij observeerde vanuit dat perspectief de groep. Deze invalshoek leverde weer interessante nieuwe mogelijkheden op om op de club aan verder te werken!

Motivatie

Vast onderdeel van de CB19NL trainingen is een onderwerp uit de sportpsychologie. Jair ging in gesprek met de groep over “motivatie”. Hierbij viel op dat sommige jonkies intuïtief al heel goed snapten wat intrinsieke motivatie behelsde. Ze hadden ook een raak gevoel bij het verschil tussen de interne en externe factoren die daarbij een rol spelen. Met een handige tool in het verschiet zullen de CB19NL’ers binnenkort op gestructureerde wijze hun eigen trainingsloopbaan nog scherper kunnen aansturen.

Sparring

Bij het sparren werd een klassieke combinatie verder uitgewerkt, de bread & butter van positiespel, aanvallen en counteren behandeld en koppelden we het mentale aspect terug in een aardig zware “afknaller”. Groot voordeel van het samen trainen met leden van andere clubs is natuurlijk dat je telkens weer nieuwe tegenstanders tegenkomt die je niet zo goed kent als je vaste clubmaatjes. En je hebt ze in alle soorten en maten! Het is een waar genot om te zien hoe ze met elkaar omgaan en van elkaar leren.

De volgende sessie staat gepland bij de familie in Nieuwegein op 9 november. We hebben er nu al zin in!